Kanada'nın en saygın üniversitelerinden Waterloo Üniversitesinin 7.ve 8. Sınıflar için düzenlediği, her yıl yaklaşık 150.000 öğrencinin katıldığı, öğrencilerin İngilizce ve Matematik alanlarındaki yeterliliklerini gösterdikleri CEMC ( Centre of Education in Maths and Computer Science) Uluslararası GAUSS Matematik Yarışması'na katıldık. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından bu yana katıldığımız GAUSS, kolaydan zora olmak üzere A,B ve C bölümlerinden toplam 25 sorudan oluşmaktadır. Uygulanan sınavın süresi 60 dakika olup sınav dili İngilizcedir. Sınavda hesap makinesi ve sözlük kullanımı serbesttir. Öğrencilerin İngilizce okuduğunu anlama ve problem çözme becerilerini, matematiğe yönelik ilgilerini ve öz güvenlerini artırmayı amaçlayan GAUSS Matematik Yarışması sonuçlarına göre öğrencilerimiz uluslararası düzeyde, Waterloo Üniversitesi (Kanada) tarafından gönderilen sertifikaları almaya hak kazanacaklardır.