Kişisel Bilgi Verilmesi ve Kullanımı

Bu gizlilik politikası, TED Malatya Kolejine ait internet sitesi, anketler, formlar, işlemler veya sair yollar ile iradeniz ile bize vermiş olduğunuz kişisel/sair bilgilerinizin örneğin ad, adres, doğum tarihi, yaş, yaşanılan il, telefon numarası, e-posta ve sair bilgiler kullanımını kapsamaktadır. (Bundan sonra bahsi geçen bu ögeleri kısaca “Bilgiler” olarak anacağız.)

Belirtmek isteriz ki iradeniz ile tarafımıza verdiğiniz “Bilgiler” dışında okulumuzca herhangi bir bilgi toplanmamaktadır. Okulumuzca tarafınıza aksi belirtilmediği sürece vermiş olduğunuz “Bilgiler”, okulumuz ile ilgisi olmayan üçüncü kişilere verilmeyecektir. Okulumuzun Gizlilik Politikası; mevzuat hükümlerine, ihtiyaç, gelişme ve sair sebeplere bağlı olarak zaman zaman değişiklik gösterebilecektir. Gizlilik Politikamızda değişiklikler olması halinde, bu değişiklikler okulumuzun internet sitesinde gizlilik politikası sayfasından takip edilebilecektir.

Özel Uyarı: Eğer 15 yaşından küçükseniz lütfen kişisel bilgilerinizi bize göndermeyiniz. Okulumuz ile iletişime geçmek, soru sormak ya da bu siteyi kişisel bilgilerinizin bize ulaştırılmasını gerektiren herhangi bir şekilde kullanmak istiyorsanız lütfen anne-babanızın ya da veli/vasinizin bu işi sizin adınıza yapmasını sağlayınız.

İradeniz ile vermiş olduğunuz “Bilgilerin” mümkün olduğunca doğru ve güncel olması amaçlandığından verdiğiniz “Bilgileri” gözden geçirmek ya da değişiklik yapmak istemeniz durumunda okulumuz ile bağlantı kurmanızı rica ederiz.

Bilgilerin Kullanımı ve Gizlilik

İradeniz ile tarafımıza sağladığınız “Bilgileri”, aşağıdaki amaçlarla alıyor ve kullanıyoruz:

• Okulumuzca sağlanan hizmetlerle ilgili sorun/eksiklikleri öngörebilmek ve çözümlemek,
  • Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek,
  • Soruları ve/veya taleplerinizi karşılayabilmek,
  • Başvurularınızı işleme koyabilmek,
  • Yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek,
  • İhtiyaçlarınızı karşılayabilecek ürün ya da hizmetler yaratabilmek için kullanılmaktadır.

Okulumuz, “Bilgilerin” güvenliğini sağlamak ve korumak adına elinden gelen gerekli önemleri almaktadır. “Bilgileri” saklayan sunucular güvenli bir ortamdadır.

Gizlilik Politikasında ve/veya tarafınıza belirtilen durumlar dışında kimliğinizin tespit edilmesine yol açabilecek “Bilgiler”, yasal nedenlerle (kanuni ve sair mevzuatsal zorunluluk, resmi makamların talebi gibi) zorunluluk arz etmeyen ya da haklarımızı, varlıklarımızı, kişisel emniyetimizi ve kullanıcılarımızın/müşterilerimizin emniyetini korumak ve/veya savunmak gibi nedenlerle ifşa etmemiz gerektiği kanaatinde olmadığımız sürece açıklanmayacaktır.

Bilgilendirme
“Bilgilerin” kullanımı veya ifşa edilmesi gibi bir durumda okulumuz, yetkili kişiye haber verecektir. Bu “Bilgilerin” reşit olmayan öğrenciye ait olması durumunda, velisine ya da vasisine bilgi verilecektir.

Zaman zaman “Bilgileriniz”, yukarıda belirtilenler dışındaki nedenlerle (Örneğin, pazar araştırmaları ve verilerinin izlenmesi, ürün ve hizmetlerimiz hakkında bilgi vermek ve bu kapsamda size ulaşmak, ilginizi çekebilecek bilgileri sizlere gönderebilmek gibi nedenlerle) kullanması veya üçüncü kişilerle paylaşılması gerekebilecektir. Bu nedenlerin kullanıcı, öğrenci ve veli/vasilerin yararına olacağı kanaatindeyiz.

Bazen “Bilgilerinizin” bu şekilde kullanılmasına onay vermeyebileceğinizi anlayışla karşılıyoruz. Bu nedenle, sadece “Bilgilerinizin” bize sunulması sırasında bir önceki paragrafta belirtilen şekillerde kullanılmasına onay vermeniz halinde “Bilgiler” bu şekilde kullanılacaktır. Ek olarak, herhangi bir anda “Bilgilerinizin” bir önceki paragrafta belirtilen şekillerde kullanılmasına artık onay vermediğiniz halde, okulumuz ile iletişime geçmeniz yeterlidir. Böyle bir durumda “Bilgilerin” söz konusu amaçlarla kullanılmasına, makul ölçülerde mümkün olabilecek en kısa zamanda son verilecektir.

Log Dosyaları

Birçok internet sitesinin sunucularında olduğu gibi okulumuza ait internet sitesinde de sitemize ne kadar erişildiğini ve sitemizin ne kadar kullanıldığını ölçmek adına bir takım program/araçlar kullanılmaktadır. IP adresi, ziyaretçilerin coğrafi konumu, (ülke, şehir gibi) tarayıcı türü, internet hizmet sunucusu, bahsi geçen sayfalar, çıkış sayfaları, platform türü, tarih/zaman aralığı, sayfalarda geçirilen süre ve arama motorları üzerinden sitemize ulaşmak için kullanılan anahtar kelimeler, bu bağlamda analiz edilen bilgiler arasındadır. Bu bilgiler, kesinlikle kişisel bilgileriniz ile ilgi olmayıp anonimdir ve doğrudan kişisel kullanıcılarla bağdaştırılamaz bilgilerdir. Bu bilgileri sitemizin çok ve az ziyaret edilen alanlarını tespit etmek, sitenin problemli alanlarını saptamak, ziyaretçilerimizin demografik eğilimlerini analiz etmek, web sitemizi insanların bulmasını/kolaylaştırmasını sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda okulumuzca kullanabilmektedir.

Linkler
İnternet sitemizde diğer sitelere, bazı linklerle yönlendirme yapabilir veya başka sitelerde okulumuza ait internet sitesine link verilmiş olabilir.

Okulumuza ait olmayan internet sitelerinin güvenlik uygulamalarından sorumlu olmadığımızı bildirmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Okulumuza ait internet sitemizden ayrılırken dikkatli olmanızı ve kişisel bilgi toplayan her sitenin gizlilik sözleşmelerini veya gizlilik politikasını okumanız gerektiğini bilginize sunarız.

İletişim Bilgileri

Gizlilik Politikamızla ilgili soru veya önerileriniz olması halinde bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.