SAT Hakkında

ABD’ de lisans düzeyinde eğitim almak isteyen öğrencilerin bir çok üniversiteye başvurmak için ihtiyaç duyduğu bir sınavdır. College Board tarafından düzenlenen ve çoğunluğu ABD’de olmak üzere 5900 kolej ve üniversite tarafından kabul edilen sınav, tüm dünyada çeşitli sınav merkezlerinde düzenlenmektedir.

SÜRE

Yeni SAT 3 saat veya isteğe bağlı essay seçildiği takdirde 3 saat 50 dakika sürmektedir.

PUANLAMA

Yeni SAT sınavında yanlış cevapların doğru cevaplara bir etkisi bulunmamaktadır. 1600 puan ölçeği üzerinden değerlendirilecektir. Puan dağılımı 800 puan Matematik ve 800 puan Reading ve Writing için olacak şekildedir.

ESSAY

50 dakika süren bu bölüm 1600 puanlık bölümden ayrı olarak puanlanmaktadır. Bu bölümde sizden verilen bir okuma parçası hakkında yazarın argümanını nasıl oluşturduğunu analiz etmeniz ve açıklamanız istenmektedir. Essay, okuma, analiz etme ve yazma yetenekleriniz dikkate alınarak puanlanmaktadır. Okuma, analiz etme ve yazma bölümlerinden her biri iki ayrı kişi tarafından 1 ile 4 arasındaki ölçekte değerlendirilmektedir.

MATEMATİK

SAT de matematik bölümü için 58 soru için 80 dakika süre verilecek. Sınavda 38 sorudan oluşan bölümde hesap makinesi kullanılabilirken, 20 sorudan oluşan bölümde hesap makinesi kullanımına izin verilmemektedir. Puanlama yine 200-800 üzerinden olacak. Matematik soruları cebir, veri analizi, geometri, trigonometri gibi konulardan oluşacaktır.

Kanıta Dayalı Okuma-Yazma

SAT de 52 soruyu cevaplamak için 65 dakika verilecektir. Okuma-yazma birlikte, toplam 200-800 puan üzerinden değerlendirilecektir. Öğrenciler 5 okuma pasajı verilecek ve her pasaj başına yaklaşık 10 soru yanıtlayacak.

English and Writing

SAT de öğrencilerden 44 soruyu 35 dakikada cevaplamasını istenecektir. Öğrencilere, 4 kısa pasajdan gramer, noktalama işaretleri ve kelime kullanımını düzeltmelerini isteyen sorular sorulacaktır.

SAT Subjet Test

Edebiyat, Tarih, Matematik, Fen Bilimleri ve Dil Bilimleri bölümlerinde toplam 20 alt başlıkta düzenlenmekte olan bir sınavdır. Özellikle Amerika’daki bazı üniversiteler, başvurular esnasında öğrencilerin bir veya iki subject test sonucunun da olmasını tavsiye ediyorlar.

Departman Mail: [email protected]

SAT Tarihleri

Haziran 2021 itibariyle SAT Sınav Tarihleri

SÜRE

*Yukarıda belirtilen tarihlerde SAT Subject testleri de yapılmaktadır.

www.collegeboard.org

SAT Sınav Merkezleri

SAT Sonuçları

SAT Sonuçları genellikle 6 hafta içerisinde açıklanır. Bu tarihten itibaren http://sat.collegeboard.org/ adresinde üye girişi yaparak sınav sonuçlarınız görüntüleyebilirsiniz.

Sınav sonuçlarınızı seçeceğiniz 4 kuruma ücretsiz olarak gönderme hakkınız bulunmaktadır. Sınava birden fazla kere girdiyseniz, hangi sonuçun gönderilmesini istediğinizi seçebilirsiniz.

Nasıl Başvurulur?

Bir akedemik yıl boyunca ( Ekim-Haziran ) arasında 6 kere yapılmakta olan sınava öğrenciler birden fazla girebilirler.

SAT sınav başvuruları online olarak http://sat.collegeboard.org/home sitesinden yapılmaktadır. Online olarak başvuru yapacak adayların, öncelikle bir kullanıcı hesabı oluşturmaları gerekmektedir. Ardından, teste girecekleri şehre göre bir sınav merkezi ve tarih seçerek başvurularını yapabilirler.

Sınav kayıt işlemleriniz, ELI öğrencileri için danışmanlarımız tarafından da yapılmaktadır.

Sınav ücreti 95 $ dır.

SAT Sınav Merkezleri

Bilkent Erzurum Laboratory School (Erzurum)

Bilkent Laboratory & Internation School (Ankara )