TED Malatya Kolejinde MEB onaylı ulusal ve uluslararası programlar uygulanır.

Bunlar;

TED Okulları İngilizce Dersi K12 Öğretim Programı

SAT ve ACT Sınav Merkezi olan TED Malatya Kolejinde uluslararası İngilizce dil yeterlik sınavları yapılmaktadır.

Ağırlıklı Yabancı Dil Programı” kapsamında İlkokul 1-2-3.sınıflarda “İki Dilli” eğitim

Ortaokula hazırlık amacıyla ilkokul 4. sınıfta ve ortaokul 5 ve 6. sınıflarda İngilizce Matematik ve İngilizce Fen dersi programı

5. Sınıfta Yoğunlaştırılmış İngilizce Programı

Mesleki Yönelim Programı” kapsamında 7. Sınıf itibari ile öğrencinin ilgi, yetenek ve akademik başarısı doğrultusunda çeşitli BTEC programları

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı (BİYP)

"Bilim İnsanı Yetiştirme Programı"; akademik performansı yüksek ve meraklı öğrencilerin, çok boyutlu düşünme, analiz, sentez ve değerlendirme alanlarındaki yeteneklerini geliştiren; öğrencilerin okul-üniversite işbirliğine dayalı bir öğrenim anlayışıyla yetiştirildiği dört yıllık bir programdır. Bu program, öğrencilerde sadece geliştirmesi beklenen bilgi ve becerileri değil; aynı zamanda bilgi ve becerilerini kullanabilmek için geliştirmeleri gereken sorumluluk bilincini de kazandırmak amacı ile hazırlanmıştır. Bu doğrultuda; Bilimsel çalışmalara ilgili ve yetenekli öğrencileri, kendi alanlarında yüksek öğrenime hazırlamak; Bilimi teknoloji, toplum ve çevre ile ilişkilendirebilmek; farklı durumlara uygulayabilmek; Bilimsel araştırma için gerekli olan beceri, strateji ve alışkanlıkları geliştirmek; Temel bilimlerde gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim insanlarının/okur yazarlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek; bu programın dört ana amacını oluşturmaktadır. Programın gereklilikleri; • INOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK (INNOVA-TED) ÇALIŞMALARI-9.sınıf • ARAŞTIRMA DENEYLERİ-10.sınıf 1.dönem • TÜBİTAK ORTA ÖĞRETİM ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMASINA KATILIM-10 ve 11.sınıf • SEMİNERLER-Tüm lise boyunca • SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÇALIŞMALARI- Tüm lise boyunca Yukarıdaki gereklilikleri başarıyla yerine getiren öğrencilerimize Bilim İnsanı Yetiştirme Programından mezun olurlar ve BİYP Mezuniyet Sertifikası verilir.