4-7 Mayıs tarihleri arasında okulumuzda düzenlenen, TED Malatya Koleji Ulusal Forumu’nun kapanış töreni seremonisi 7 Mayıs pazar günü okulumuz konferans salonunda yapıldı.

TED Malatya Koleji Ulusal Forumu’nda(MATUF) Türkiye’nin dört bir yanından bir araya gelen öğrenciler, ülke sorunlarını tartıştı. Malatya’da ve Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilk olan MATUF 2018 sosyal, kültürel ve bilimsel platformdur.

Lise öğrencilerinin belirli komiteler halinde bir araya gelerek, güncel konuları tartışıp bir sonuca varmaları ve vardıkları sonucu bir forum içinde sunmalarını sağlayan forumda öğrencilerimiz; Eğitim, Sosyal Politika, Sağlık, Hukuk, Spor, Ekonomi, Bilim ve Teknoloji gibi önemli konu başlıklarını seçerek, komiteler halinde ülkemizdeki sorunları parlamento ciddiyetinde tartıştılar. Bu tartışmalar sonucunda verilen kararları genel kurula sundular.

Genel kurul çalışmalarında, başkan ve başkan yardımcılarının yönetiminde komitelere ait bütün taslaklar görüşüldü. Her taslağın görüşülmesinden sonra komitelerden puanlamalar alındı ve yapılan çalışmalar niteliğine göre değerlendirildi.

Forum süresince öğrenciler; güncel konuların farkına varabilme, saygı ve sevgi çerçevesinde düşüncelerini ifade edebilme, bir konu üzerinde derinlemesine fikir üretme, sorumluluk sahibi olabilme ve takım çalışmaları gibi kazanımlar elde ettiler.

TED Malatya Koleji Ulusal Forumu kapanış töreninde, katılımcı okulları temsilen gelen Danışman Öğretmenlere plaket takdim edilirken, katılımcı öğrencilere de katılım sertifikaları verildi. Dört günlük kısa bir süre içinde kurulan arkadaşlıkların ve dostlukların ayrılık anları, duygusal dakikaların yaşanmasına neden oldu. Her yönüyle başarılı bir foruma ev sahipliği yapan öğrencilerimiz, farklı konularda fikirler üretmenin, değerli olmanın, fırsat verildiğinde farkındalık yaratabilmenin hazzını yaşadılar.

TED Malatya Koleji Ulusal Forumu’nda emeği geçen yöneticimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılımcılara teşekkür ederiz.