Makaleler

Okul Aile Birliğinin Faaliyetleri

2005-2006

Sayın velilerimiz;
Okul Aile Birliğinin temel görevi öğrencileri, Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri ile Atatürk devrim ve ilkeleri doğrultusunda yetiştirmek üzere, okul yönetimi, öğretmenler ve veliler ile işbirliği yapmaktır.
Yapılan seçimle göreve başlayan okul aile birliğimiz 2005-2006 eğitim öğretim yılı boyunca aşağıda belirtilen faaliyetleri gerçekleştirmiştir.

• Veli, öğretmen, öğrenci ilişkilerini düzenli takibe alabilmek için sınıf öğretmenleri ile ilişki kurarak ilköğretim sorumlu velilerini seçerek, üyeler arasında telefon zinciri kurarak iletişim sağlandı.
  • Okul "Öğrenci Başkanı” ve "Öğrenci Konseyi” ile devamlı görüşerek öğrencilerden gelen istekler mümkün olduğunca değerlendirmeye çalışıldı.
  • Öğrenciler arasında zaten var olan "TED li olma ruhunu, onurunu güçlendirmek için "Mezunlar Derneği” ile ortak çalışma kararı alındı.
  • Okul Rehberlik Servisi ve Okul Yönetimi ile ilişki kurarak yapılan çalışmaların Okul Kol Faaliyetleri ile uyumunu sağlandı.
  •  Okulumuzda “Bilim Olimpiyatları” düzenlemek için girişimlerde bulunma kararı alındı.
  • İlköğretim 1.kademe öğrencilerimiz için 23 Nisan Çocuk Balosu düzenlendi.
  • Yıl sonu etkinliği düzenlenerek , mezun öğrenciler ödüllendirildi.
  • Okul logolu ürünlerin çeşitlerini arttırmak için gerekli çalışmaları yapma kararı alındı.
  • 24 KASIM Öğretmenler Günü nedeni ile Okul Aile Birliği tarafından öğretmenlerimiz kutlandı.
  • “Ne oyuncaklar kırılsın ne de düşler” kampanyası düzenlendi ve elde edilenlerle, hastanelerde yatmakta olan çocuk hastalara yardım edildi.
  • Elde edilen gelirler ve toplanan yardımlar ile lösemili çocuklara giysi, oyuncak, çamaşır,ayakkabı v.b. yardımlar yapıldı
  • Yemekler düzenlenerek , elde edilen gelirle kardeş okulumuza yardımda bulunuldu.
  • Gitar, org ve keman kursları açıldı.
  • Satranç kursu düzenlendi ve tüm satranç etkinlikleri desteklendi.
  • Jimnastik ve ritmik jimnastik kursları düzenlendi.
Yapılan etkinliklerle öğrencilerimizi
  • Farklılıklara duyarlı,
  • Sağduyulu,
  • Toplumda başkalarının da olduğu bilincine sahip,
  • Yardımsever, paylaşmayı bilen bireyler olarak yetiştirmek.
Öğrencilere duygularını anlama ve ifade etme, iletişim, sosyal beceriler, problem çözme becerileri kazandırmak.
Ayrıca öğrencilerin;
  • Yapıcı ve barışçı ilişkiler geliştirmelerini sağlamak,
  • Kendilerini anlama ve ifade etme becerilerini geliştirmek,
  • Özsaygılarını ve özgüvenlerini arttırmak,
  • Empati becerisini geliştirmek,
  • Problem çözme becerisini geliştirmek.

Genel hedeflerimiz olarak belirlenmişti.
Öğretmenlerimizin bu amaç için harcadıkları çaba için teşekkür ediyorum. Anne ve baba olarak onlara yardımcı olabildiysek, okul aile birliği üyeleri olan velilerimiz ve öğretmenlerimizle ortak bir çalışma yürütebildiysek ne mutlu bize. Eğitim-Öğretim yılı boyunca bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederiz.

2004-2005

1- Veli Memnuniyet Anketinin Tekrarı
2- Çevre düzenlenmesine yönelik çalışmalar
3- Grip aşısı
4- Sağlık taramaları (Diş, KBB, göz)
5- Öğretmenlerin iletişim becerilerine yönelik eğitim
6- Önümüzdeki yıllarda da devam ederek geleneksel hale gelmesi planlanan; velilerimizin ve TED mezunlarının katılacağı “Kuru Fasulye Günü”nün başlatılması
7- Bahar yemeği
8- Öğrencilerin boş zamanlarında kendilerini geliştirmeleri amacıyla, müzik (org, gitar) ve spor (basketbol, jimnastik ve yüzme) etkinliklerine yönelik kursların başlatılması. (Bu kursların ilave etkinliklerin de eklenmesiyle, okulun tatil olduğu yaz döneminde de devamı planlanmaktadır)
9- Cambridge Üniversitesinin düzenlemiş olduğu, öğrencilerimizin İngilizce düzeylerinin ölçümüne yönelik sınavın başlatılması (Uluslararası geçerli dil belgesi verilecek olan sınav, bu yıldan itibaren her yıl okulumuzda düzenli olarak yapılacaktır. Ayrıca, bölgemizde, çevre illerdeki öğrencilerin de katılımının sağlanacağı sınav merkezi olarak, okulumuz belirlenmiştir.)

2003-2004

1- Veli Memnuniyet Anketi (İdare, öğretmenler, okul aile birliği, fiziki koşullar, sosyal ve sportif faaliyetler)
2- Kapsamlı veli görüşmelerinin başlatılması
3- Okul bahçesinin çevrelenmesi ve düzenlenmesine yönelik çalışmalar
4- Öğrencilere sağlıklı beslenme ve eksersiz alışkanlığı kazandırmaya yönelik çalışmalar
5- Sigara alışkanlığı kazanmamalarına yönelik eğitim
6- Sağlık taramaları (Diş, KBB, göz)
7- Ergenliğe yönelik eğitim
8- Grip aşısı
9- Bahar yemeği

comlogoecogeotheboshkanadalogo.pngtubitak.jpg  YGA2.jpgmatematik_logo3.jpg

E-Bülten Üyeliği

Üye olduğunuz taktirde e-bülten olarak önemli gelişmeleri sizinle paylaşırız.
E-Posta:

TED Malatya Koleji İnönü Üniversitesi Yerleşkesi - MALATYA

• Tel: +90 422 341 03 73
  • Fax: +90 422 341 11 36

Sosyal medyadayız. Bizi takip edin.

FacebookTwitterYouTubeInstagramVimeoRss

QR-Kodu